10 scoli in cursa pentru cel mai creativ Colt Verde

10 scoli in cursa pentru cel mai creativ Colt Verde
10 scoli in cursa pentru cel mai creativ Colt Verde

Asociatiile Mai Bine si TERIS, in parteneriat cu Asociatia Recolamp au dat startul concursului Coltul Verde, organizat in perioada aprilie – mai 2011, in cadrul celei de-a cincea editii a proiectului IaSi Recicleaza.

Concursul presupune promovarea principiilor ecologice si amenajarea unui Colt Verde in incinta scolii, spatiu creat in vederea colectarii selective a urmatoarelor tipuri de deseuri: surse de lumina, baterii, echipamente electrice, hartie, plastic si sticla.

Pentru a oferi continuitate activitatilor noastre, participantii la acest concurs sunt 10 scoli generale din Iasi care au raspuns afirmativ la invitatia organizatorilor, institutii ce au fost implicate in editiile anterioare ale campaniei IaSi Recicleaza, prin educarea teoretica si practica a elevilor in cadrul sesiunilor informative, workshopurilor, sesiunilor de plantare sau reamenajare a spatiilor verzi din perimetrul scolii. “Discutand cu beneficiarii directi ai acestui proiect am constatat cat de important este sa cooperam si sa colaboram pentru sustinerea mediului inconjurator. Eforturile concentrate pot aduce rezultate benefice, dar pentru ca acestea sa fie vizibile, trebuie sa ne unim resursele” (Ioana Pruna, coordonator Coltul Verde, Asociatia TERIS Iasi).

“Acest concurs raspunde nevoilor identificate in urma discutiilor purtate cu beneficiarii in editiile anterioare ale celei mai mari campanii de sensibilizare pentru protectia mediului la nivel local. Progresul in educatia pentru mediu rezida atat din diseminarea informatiilor teoretice, cat si din crearea unui context favorabil pentru desfasurarea de activitati practice care sa vina in beneficiul naturii” a declarat Mihaela Girleanu, Manager Proiecte in cadrul Asociatiei Mai Bine.

Cu sprijinul financiar oferit din partea partenerului principal – Asociatia Recolamp, premiul acestui concurs va consta in furnizarea unui serviciu sau realizarea unei dotari in cadrul institutiei castigatoare in valoare totala de 1 000 lei, premiu ce trebuie sa respecte principiile de baza ale acestui concurs, privind dezvoltarea durabila, consumul redus, reutilizarea si reciclarea. “Motivul pentru care am propus si sustinut aceasta initiativa la nivelul orasului Iasi se datoreaza activitatii noastre de protejare a mediului inconjurator prin actiuni de informare, constientizare si educare cu privire la necesitatea adoptarii unui comportament prietenos cu natura. Toate proiectele noastre au ca unic scop sustinerea activitatilor de colectare selectiva a surselor de lumina uzate, in vederea asigurarii reciclarii lor in conditii de siguranta pentru mediu si sanatate a populatiei. Sustinem astfel de actiuni in scoli, deoarece partea de educatie, atrage constientizarea, iar elevii sunt cheia unei comunicari eficiente cu un rezultat benefic. Amenajarea unui Colt Verde in incinta scolii demonstreaza ca acum exista o infrastructura care te ajuta sa reciclezi mai usor“, a declarat Roxana Sunica, Director Marketing Asociatia Recolamp.

Coltul Verde castigator va fi desemnat de catre juriul alcatuit din reprezentanti ai asociatiilor organizatoare, in baza a diferite criterii de evaluare: creativitatea spatiului amenajat, cantitatea de deseuri colectate selectiv, numarul de elevi si numarul de cadre didactice implicate in amenajarea si intretinerea acestui spatiu. Anuntarea castigatorului va fi realizata la sfarsitul lunii mai, atat prin comunicarea in mass-media locala, cat si prin pagina de internet a proiectului.

Regulamentul concursului Coltul Verde si lista scolilor participante la acest concurs pot fi consultate pe www.iasirecicleaza.ro.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,559FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente