114 animale au murit la Zoo Baneasa, in ultimul an si jumatate

0
353

Jaguarul Bety si elefantul Gaia nu sunt singurele animale care au murit la Gradina Zoologica din Capitala, in ultimul an si jumatate. Alte 114 animale mari si mici au murit aici, se arata intr-un raport facut de o comisie de ancheta a Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Raportul a fost inaintat primarului Adriean Videanu.

Cele mai multe exemplare moarte sunt cintezele exotice, nu mai putin de 26. De asemenea, au murit 23 de papagali de diferite specii. Au disparut pana si ultimele exemplare de urs tibetan, dihor, erete de trestie, iar in urma cu doua luni a decedat si ultimul iac.

De la Gradina Zoologica au disparut si specii de animale mari: canguri, strutul african, caprele domestice, muflonii si nutriile.

Pe langa animalele moarte, comisia a mai raportat si nereguli legate de angajatii Gradinii Zoologice. Niciun ingrijitor de animale nu are mai mult de zece clase, desi potrivit legii nivelul minim de studii pentru aceasta functie trebuie sa fie liceul.

Niciun angajat de la Zoo nu a urmat cursuri de perfectionare pentru activitatea pe care o desfasoara. La Gradina Zoologica, peste 8.500 de exemplare de animale mici vii au fost oferite drept hrana reptilelor, desi legislatia in vigoare descurajeaza aceste practici. Raportul mai arata tratamente primitive asupra animalelor. Elefantului Gaia, de exemplu, i se taiau unghiile cu bomfaierul.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.