12 iunie – Ziua Mondiala impotriva Exploatarii Copiilor prin Munca

12 iunie – Ziua Mondiala impotriva Exploatarii Copiilor prin Munca

Ziua de 12 iunie a fost declarata Zi Mondiala Impotriva Exploatarii prin Munca a Copilului in anul 2002 de catre Organizatia Internationala a Muncii Geneva in scopul de a atrage atentia lumii intregi asupra necesitatii imperioase de a eradica exploatarea prin munca a copiilor sub toate formele ei.
12 iunie – Ziua Mondiala impotriva Exploatarii Copiilor prin Munca

Bucuresti, 11 iunie 2009 – Cu ocazia „Zilei Mondiale impotriva Exploatarii Copiilor prin Munca”, Salvati Copiii anunta derularea campaniei “Implica-te in combaterea cersetoriei”, joi, 12 iunie a.c., in colaborare cu Biroul International al Muncii – Programul International pentru Eliminarea Muncii Copiilor (ILO-IPEC), Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti (DGASMB) si Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti (DGPMB). Obiectivele campaniei sunt de a oferi informatii privind cauzele reale si consecintele exploatarii copiilor care cersesc si de a lansa un apel catre cetateni pentru o implicare activa in protectia acestora. In urma interventiei celor care vor sesiza cazurile de copii exploatati prin munca, toti copiii vor primi un sprijin specializat individualizat (protectie, consiliere si educatie) in scopul integrarii sociale si scolare. Totodata, campania incurajeaza populatia sa urmareasca acest proces, interesandu-se periodic de modul in care s-a imbunatatit situatia copilului.

Constitutia Romaniei prevede ca “exploatarea minorilor, folosirea lor in activitati care le-ar dauna sanatatii, moralitatii sau care le-ar pune in primejdie viata ori dezvoltarea normala sunt interzise”…, iar “minorii sub varsta de 15 ani nu pot fi angajati ca salariati”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente