14 Iunie – Ziua Mondiala a Donatorului de Sange

14 Iunie - Ziua Mondiala a Donatorului de Sange

Federatia Internationala a Organizatiilor de Sange (FIODS) a hotarat ca in acest an Ziua Mondiala a Donatorului de Sange sa se desfasoare sub urmatoarea deviza: “Siguranta transfuzionala este determinata in primul rand de trecerea la donarea benevola si neremunerata de sange, pe care o dorim in procent de 100%”.

Sunt multi cei care ignora nevoia de sange, de aceea in aceasta zi trebuie sa facem sa circule mesajul: sangele salveaza vieti, orice om sanatos poate fi donator! Campania sociala care va incepe cu aceasta ocazie incearca sa responsabilizeze populatia pe tema donarii benevole de sange.
„Nevoia de sange este una continua. Un bolnav de leucemie are nevoie de 4 donatori pentru a primi o singura data sange. Avem nevoie de donatori periodici, care sa vina in mod sistematic”, a explicat Anca Stefan.

Din pacate, in Romania, nu exista o cultura a donatorului, un interes pentru cei aflati in situatii disperate. Multi romani constientizeaza problema doar atunci cand intampina greutati. Iar de cele mai multe ori, realizeaza ca sistemul pentru care nu au contribuit niciodata nu va fi in stare sa-i ajute. Motivul? Indiferenta.

Astazi, cei care doneaza sange sunt sarbatoriti, insa nu neaparat prin premii, ci prin bucuria pe care o fac altor semeni.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente