15.000 de anini negri, plantati in Defileul Muresului Superior

0
427
15.000 de anini negri, plantati in Defileul Muresului Superior
15.000 de anini negri, plantati in Defileul Muresului Superior

Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Mures si Directia Silvica din judet vor planta incepand de maine, pana pe 13 mai, 15.000 de puieti de anin negru in Defileul Muresului Superior, ca parte a unui proiect european de conservare a habitatelor, anunta Agerpres.

Actiunea se desfasoara in cadrul proiectului „Asigurarea unei stari favorabile de conservare pentru habitatele prioritare din SCI Calimani – Gurghiu”, finantat prin componenta „Natura si Biodiversitate” a programului LIFE+ al Comisiei Europene.
Plantarea puietilor de anin vine in sprijinul biodiversitatii din regiune. Asta in contextul in care in Defileul Muresului Superior, in sectorul de lunca, se regasesc numeroase specii de mamifere, pasari salbatice, reptile, amfibieni si nevertebrate, ale caror habitat face obiectul reabilitarii.

De asemenea, importanta aninului negru este deosebita, intrucat valorifica statiunile cu exces de umiditate, extrage o mare cantitate de apa din sol, contribuind la asanarea acestuia si la protectia malurilor in fata proceselor erozionale. Plantarile vor fi efectuate in gropi cu compost, cu puieti de doi ani, proveniti din populatii naturale, care vor intra in asociatie cu rachita, salcia, frasinul comun si alte specii caracteristice malurilor raului Mures in sectorul Deda-Toplita, se arata in comunicatul APM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.