15 tone de deseuri electronice si electrocasnice adunate la Zalau

In cadrul actiunii derulate la nivel national sub sloganul „Scoateti in strada echipamentele electrice si electronice vechi si acestea vor fi preluate de catre firmele de salubritate in vederea reciclarii”, de pe raza municipiului Zalau au fost colectate 15 tone de deseuri electrocasnice si electronice, transmite corespondentul AMOS News.

Chiar daca programul anuntat initial a fost de patru ore, datorita numarului mare de solicitari in teren activitatea s-a desfasurat fara pauza, intre orele 10.00 -18.30.

„Consider ca actiunea care a avut loc a fost una reusita si la aceasta a contribuit si campania de informare pe care am desfasurat-o si care practic a cuprins toate zonele din municipiu. Cantitatea mare de deseuri colectate este urmare a constientizarii impactului negativ pe care acestea il au asupra mediului” a spus primarul municipiului Zalau, Radu Capilnasiu.

Pentru o mai buna desfasurare a actiunii si pentru a putea fi acoperite toate zonele din municipiu, pe perioada derularii actiunii au fost constituite echipe cu reprezentanti ai Primariei Zalau, SC AVE Ecoserv Salaj SA, Politiei Comunitare si ai Agentiei pentru Protectia Mediului Salaj.

Societatea de salubrizare a luat masuri suplimentare pentru colectarea deseurilor vizate astfel ca a amplasat trei containere cu o capacitate de 6m3 fiecare, in trei zone principale ale orasului (centru, Bradet, Dumbrava) si a pus la dispozitie doua masini cu echipaj.

Totodata, politistii comunitari implicati au asigurat buna desfasurare a actiunii si supravegherea containerelor de colectare. Cu toate ca s-au luat masuri pentru preintampinarea preluarii echipamentelor de catre persoane neautorizate, mai multi rromi si-au facut aparitia in aceste zone, intentionand recuperarea deseurilor.

Sursa: Amos news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *