150 de balene au murit dupa ce au esuat pe o coasta din Australia

1
672

Aproximativ 150 de balene au murit dupa ce au esuat pe o coasta izolata din insula australiana Tasmania.
balene esuate
O mare parte a acestora, care a fost descoperita sambata, au fost grav ranite in urma contactului cu stancile, anunta BBC.

Salvatorii au reusit sa salveze circa 30 de balene, care se impotmolisera intr-un recif, conducandu-le in larg prin intermediul unei barci, potrivit unuia dintre salvatori. Balenele trec pe langa Tasmania in perioada in care migreaza inspre si din apele Antarcticii.

Alte 11 balene au fost salvate saptamana trecuta dupa ce mai mult de 60 esuasera intr-o alta parte a insulei. experti locali au colaborat pentru a ajuta acest grup de balene, insa majoritatea au fost ranite de stanci si de recif.

Salvatorii au mutat una dintre balenele esuate care emitea sunete pentru a chema grupul de balene, reusind astfel sa salveze alte astfel de mamifere de la moarte.

„Din nefericire acea balena a murit dar alte 30 de balene care se invarteau in zona au fost mai usor de mutat cu ajutorul unei barci, reusind astfel sa le conducem in larg, departe de golf”, a declarat purtatorul de cuvant , Warwick Brennan.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.