Scopul Zilei mondiale a alimentatiei, proclamata in 1979 de catre Conferinta Organizatiei Natiunilor Unite pentru Agricultura si Alimentatie (FAO), este sa avertizeze opinia publica asupra importantei hranei si sa intareasca solidaritatea in lupta impotriva foametei, malnutritiei si saraciei. Ziua marcheaza data fondarii
FAO in 1945. In 1980, Adunarea Generala a aprobat sarbatorirea Zilei, considerand ca „hrana este o conditie a supravietuirii si bunastarii omului, o nevoie umana fundamentala” (rezolutia 35/70 din 5 decembrie).
In aceasta zi va invitam sa urmariti documentarul Viitorul Alimentatiei, in engleza “The future of Food”, este o investigatie minutioasa despre adevarurile deranjante din spatele alimentelor neetichetate si modificate genetic care au navalit in magazine in ultimele decenii. Filmul da voce fermierilor care au au fost afectati de aceste thnologii. Implicatiile asupra sanatatii oamenilor, politicile guvernamentale si globalizarea fac toate parte dn multele motive pentru care opinia omenirea este alarmata de folosirea culturilor de plante modificate genetic si introducerea acestora in alimentatia noastra.