160.000 de tone de CO2 la o singura greva!

Greva din Franta a determinat, pe langa pierderi economice uriase, si poluarea considerabila a mediului. Miscarea de protest a produs nici mai mult, nici mai putin decat 160.000 de tone de dioxid de carbon!

Calculul este simplu – transportul in comun fiind paralizat timp de cateva zile, din cele 2 milioane de parizieni care il utilizau zilnic, 1 milion si jumatate s-au folosit de automobilele personale pentru a ajunge la munca.

Fiecare dintre acestea a parcurs in medie 27 de km de acasa pana la serviciu, respectiv peste 40 de milioane de km in total. Tradusi in litri, inseamna peste 3,2 milioane de carburanti in plus zilnic…Aceste tone de dioxid de carbon suplimentare reprezinta echivalentul a ceea ce arunca in atmosfera 20 de mii de francezi anual.

De asemenea, inseamna tonele de dioxid de carbon emise in decurs de doi ani in insulele Tuvalu din Pacificul de Sud. Grupul de insule este de altfel amenintat cu disparitia din cauza cresterii nivelului oceanelor, fenomen cauzat de…incalzirea globala.(E.F.)

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *