20 metri cubi de gunoaie colectate de ONG-uri si Drusal si nicio amenda din partea Politiei Ecologice de 1 Mai

0
374
20 metri cubi de gunoaie colectate de ONG-uri si Drusal si nicio amenda din partea Politiei Ecologice de 1 Mai
20 metri cubi de gunoaie colectate de ONG-uri si Drusal si nicio amenda din partea Politiei Ecologice de 1 Mai

Turistii care au imprastiat gunoaie in zonele verzi la picnicul de 1 Mai nu au fost sanctionati de Politia Ecologica Baia Mare. Oamenii legii nu i-au surprins pe maramuresenii certati cu simtul civic, deoarece… au fost si ei liberi de 1 Mai. Cei care au prestat, totusi, munca in folosul comunitatii, in special in zona Barajului Firiza, au fost voluntarii unor ONG-uri care au strans deseurile aruncate de altii. Cele aproximativ 20 metri cubi de gunoaie au fost ridicate de catre operatorul de salubrizare Drusal in cursul zilei de astazi, 2 mai.

Niciun turist certat cu simtul civic nu a fost sanctionat pentru ca ar fi lasat in urma sa gunoaie dupa picnicul de 1 Mai, deoarece duminica este zi libera pentru echipajele Politiei Ecologice.

„Nu am dat nicio amenda. Noi nu am fost in zona Barajului in cursul zilei de ieri. Evident ca nu am surprins pe nimeni aruncand gunoaie”, a spus Marius Muresan, inspector de mediu in cadrul Politiei Ecologice. „Nu s-a dat nicio sanctiune”, a confirmat si directorul Politiei Locale, Gheorghe Popan, care a adaugat ca „nu se pot da amenzi decat daca acele persoane sunt surprinse lasand gunoaie in urma lor”.

Cei care au actionat, totusi, in zonele fecventate de turisti din proprietatea municipiului au fost voluntarii mai multor ONG-uri baimarene.

„Au fost mai multe actiuni de ecologizare desfasurate la Barajul Firiza de catre organizatii non-guvernamentale. Acestia au colectat peste 100 de saci de gunoi. Am dat deja dispozitie angajatilor de la salubrizare sa le ridice”, a declarat city managerul Baii Mari, Vasile Barbul.

Muncitorii Drusal s-au deplasat in cursul zilei de azi pentru ridicarea deseurilor.

„Daca nu interveneau ONG-urile, am fi intrat noi. E adevarat ca nici vremea nu ne ajuta astazi… Dar am mers deja sa ridicam sacii de gunoi stransi de voluntari, dar si sa curatam rampele amplasate in acea zona. S-au colectat aproximativ 20 metri cubi de deseuri”, a explicat Cristian Marosan, seful Corpului de Control al societatii Drusal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.