200 kg de deseuri medicale aruncate la marginea Aradului

1
409

Pericol de infectie la marginea orasului Arad, unde, ieri au fost descoperite sute de deseuri medicale, seringi, ace, scutece de copii sau eprubete, aruncate ilegal. Autoritatile au gasit la fata locului chiar si pungi cu sange de la transfuzii.
deseuri medicale
Se estimeaza ca este vorba de aproximativ 200 de deseuri. La fata locului a ajuns si prefectul de Arad, iar ancheta este desfasurata de Garda de mediu si politie.

Deseurile au fost aruncate in apropierea unui cartier marginas din Arad, unde traiesc oameni saraci, nu departe de malul Muresului. Un om care trecea prin zona unde se mai arunca, de obicei, moloz, a anuntat ca o arde o gramada mare de deseuri. Ajunse la fata locului, autoritatile au constatat ca este vorba de deseuri medicale periculoase. Locul se afla si la cateva sute de metri de un alt cartier de blocuri, Alfa, foarte populat.

Deseuri contaminate

Medicul Ionel Draganescu, din cadrul DSP Arad, a declarat, sambata, ca „deseurile provin probabil dintr-o unitate spitaliceasca, sunt deseuri periculoase, contaminate biologic pentru ca printre sticlele de medicamente am gasit pungi cu sange pentru transfuzii, seringi, ace, foarte multe eprubete, vacutainere de la laborator, pungi pentru perfuzii. Probabil este o unitate care are si profil chirurgical si dispune si de laborator”.

La fata locului a ajuns imediat prefectul judetului Arad, Calin Bibart. „Datorita specificului am rugat prezenta la fata locului atat a Agentiei de Protectie a Mediului, a Garzii de Mediu, si a Politiei pentru a identifica sursa acestor materiale biologice pentru ca prezinta un pericol ridicat, sunt langa Mures si sunt persoane in zona. Speram sa rezolvam cat mai repede”, a declarat prefectul Calin Bibart.

Autoritatile spun ca in acest caz, persoanele vinovate se vor alege cu dosar penal. Pe unele dintre recipientele medicale gasite au fost identificate nume de pacienti, asa ca autoritatile spera sa gaseasca repede locul de provenienta a deseurilor medicale. Potrivit legii, acestea trebuie distruse in conditii stricte. Anchetatorii banuiesc ca cei care au aruncat deseurile, au facut-o pentru a nu cheltui bani cu distrugerea acestora, intr-un incinerator special.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.