23 Mai – Ziua Mondiala Impotriva Obezitatii

23 Mai - Ziua Mondiala Impotriva Obezitatii

Ziua Europeana Impotriva Obezitatii (ZEIO) , celebrata in data de 21 mai 2011 este dedicata constientizarii acestei afectiuni si are loc in intreaga Europa in fiecare an, in a treia sambata a lunii mai. Aceasta zi reuneste comunitatile medicale si politice cu publicul in evenimente ce au loc in intreaga Europa.
Conform OMS, procentul adultilor supraponderali din majoritatea tarilor europene este de 30% -80%, iar supraponderalitatea si obezitatea sunt raspunzatoare de peste un milion de decese anual.
Tema aleasa pentru celebrarea Zilei Europene Impotriva Obezitatii ZEIO pentru anul 2011 se refera la ruperea cercului periculos al scaderii si cresterii in greutate in mod repetat
Scopul il reprezinta constientizarea populatiei generale privind riscurile obezitatii si ale fluctuatiilor in greutate asupra sanatatii. Obiectivele sunt:

• Motivarea si sprijinirea cetatenilor supraponderali sa faca schimbarile necesare pentru a ajunge la o greutate sanatoasa, a o mentine si pentru a-si imbunatati sanatatea si stilul de viata.
• Informarea si educarea cetatenilor despre riscurile excesului ponderal si ale obezitatii pentru starea de sanatate si despre importanta adoptarii unui stil de viata sanatos, care presupune atat o alimentatie echilibrata, cat si miscare.

MESAJE CHEIE
• Incercarea de a slabi prea mult si/sau prea repede impiedica atingerea si mentinerea unei greutati sanatoase.

• In unele cazuri, se poate ajunge la o greutate mai mare decat cea de la care s-a pornit.

Se recomanda ca oamenii sa viziteze medicul pentru a afla care este greutatea sanatoasa si care este modalitatea corecta de a o atinge si de a o mentine.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente