283 de poluatori, amenintati

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Mediului, Nagy Levente, a declarat ca 283 de mari poluatori din tara risca sa fie inchisi la 30 octombrie daca nu fac toate demersurile pentru alinierea la standardele europene si pentru obtinerea autorizatiei integrate de mediu.

Potrivit lui Nagy Levente, marii poluatori apartin de industriile energetica, metalurgica, petrochimica, chimica sau ceramica. “Toate aceste societati trebuie sa respecte legea si sa obtina pina pe 30 octombrie o autorizatie integrata de mediu. Reusita procesului de autorizare nu depinde exclusiv de noi. In acest moment, agentii economici au un rol determinant. Ei trebuie sa depuna la timp eventualele completari solicitate, astfel incit sa nu existe riscul de a pierde autorizatia fara de care nu-si pot desfasura activitatea. Mai sint 26 de zile, timp in care ii asteptam. Dupa aceasta data, daca nu au actele necesare si nu respecta legea, risca sa fie inchisi”, a declarat presedintele ANPM.

In Romania exista 660 de societati mari poluatoare care trebuie sa se alinieze normelor Comisiei, iar 130 dintre acestea au obtinut de la UE o perioada de tranzitie de pina la 14 ani.

Sursa: Cotidianul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,173FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente