Triciclul electric si motorul cu aer ne prelungesc viata

Inventii de tot felul, de la avertizoare seismice la scutere hibrid si motoare care merg cu aer sunt prezentate la Expozitia Internationala de inventii- Inventika, care se desfasoara in perioada 2-6 octombrie la Romexpo. La cea de-a 11-a editie s-au inscris zeci de inventatori atat din tara, dar si de peste hotare, din Republica Moldova, Iran, China, Polonia Serbia. Participantii expun inventii din domenii variate ca protectia mediului, transport, energie, medicina, constructii. “Vedetele” acestei editii sunt , de departe, minivehiculele hibride, ce functioneaza cu energie electrica, care apartin inventatorilor romani. Cu un astfel de mijloc ce transport- triciclul electric sau hibrid, oricine se poate deplasa dintr-un loc in altul fara a polua mediul. Pretul este insa tinut secret, deocamdata, deoarece produsul se afla in faza de prototip.

Pentru cei care nu pot urca scarile, exista si un lift de trepte, produs tot de o firma romaneasca, prezentat ca singurul lift cu stabilizator mecanic, care are posibilitatea de a efectua treceri pe verticala si orizontala. La mare cautare se afla si medicamentele pe baza de plante, care atrag multi vizitatori si care ne scapa de boli.
Betonul exotermic incalzeste soselele si previne formarea poleiului

Cei interesati de imbu-natatirea calitatii vietii pot studia mai multe inventii special concepute in acest sens precum filtrul de apa multistadic ceramic, inventie romaneasca premiata peste hotare, care elimina bacteriile si chiar metalele toxice din apa, sau aparatele pentru tratarea si prevenirea bolilor respiratorii. Ambele inventii, avizate de Ministerul Sanatatii, sunt deja pe piata si se bucura de succes, dupa spusele reprezentantilor firmelor prezente la stand. Preturile pot ajunge pana la 150 lei.

Delegatia din China are ca punct de rezistenta machete de nave spatiale, care fac parte din programul spatial al Chinei, precum si o macheta a avionului de pasageri construit de aceasta tara si un observator astronomic de ultima genertie.

Alte inventii care starnesc interesul sunt cele prezentate de delegatia Iranului care a venit in Romania cu betonul exotermic, care incalzeste soselele, prevenind formarea poleiului pe carosabil, si motorul care merge cu aer si care poate atinge pana la 180km/ora. Acesta din urma, este solutia pentru reducerea poluarii de catre masinile care folosesc in prezent combustibil.

Sursa: Gandul

Articolul precedent283 de poluatori, amenintati
Articolul următorLupta impotriva eroziunii

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,150FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente