Array

Lupta impotriva eroziunii

In timpul sezonului estival, au fost demarate o serie de lucrari de intretinere a plajelor, lucrari ce constau in ecologizarea mecanizata, evacuarea algelor sau igienizarea manuala. Inainte de inceperea sezonului, Directia Apelor Dobrogea Litoral a fost responsabila de desfasurarea activitatii de pregatire a sezonului, activitate ce consta in demontarea perdelelor de protectie, evacuarea scoicilor, reabilitarea prin transfer de nisip, nivelarea si ecologizarea plajelor.

Protectia in sezonul rece, pentru stoparea fenomenului de eroziune, va fi asigurata si in acest an prin montarea panourilor din stuf si realizarea dunelor de nisip. In timpul sezonului rece de anul trecut, au fost montate panouri de protectie pe 8.200 de metri liniari. Lucrarile de conservare si pregatire a sezonului, precum si evacuarea algelor se realizeaza pe toata suprafata de plaja. Intretinerea plajelor de catre DADL in timpul sezonului se efectueaza numai pe suprafetele necontractate, pe celelelte suprafete ea revenind operatorilor de plaja. Pana la inceputul lunii august a acestui an, pe mai mult de 700 de hectare au fost facute lucrari de discuire si de ecologizare cu utilaje specializate.

Zona sudica, afectata de precipitatii
Plajele din statiunile Eforie, Costinesti, Olimp, Venus si Cap Aurora au fost puternic afectate ca urmare a fenomenelor meteorologice din zona sudica a litoralului. Din cauza precipitatiilor insemnate cantitativ s-au produs spalari ale nisipului, prabusiri de faleze, precum si antrenarea unor mari cantitati de deseuri. Printr-o lege adoptata in luna august, au fost alocate sumele necesare pentru reabilitarea falezelor din Constanta, Eforie, Costinesti si Tuzla.

Sursa: Romania libera, Dobrogea

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,161FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente