Consiliere pentru achizitiile publice ecologice

Autoritatile de mediu din Cluj beneficiaza de consiliere din partea specialistilor Agentiei Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice cu privire la realizarea licitatiilor publice.

In cadrul unui simpozion desfasurat la hotelul Belvedere, reprezentantii Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD), in colaborare cu Comisia Europeana, au prezentat cele mai noi metodologii autohtone si europene in domeniul aplicarii legii achizitiilor publice.

Conform reprezentantilor MMDD, obiectivul principal al evenimentului este acela de a face cunoscuta necesitatea achizitionarii de echipamente si tehnologii ecologice, precum si nevoia consumului rational al resurselor, care sa sustina o dezvoltare durabila in viitor.

La acest eveniment au participat experti din Marea Britanie si Italia. Jeremy Tait, reprezentant al unei multinationale britanice, si Simone Ricotta, din partea Agentiei de Mediu din Toscana, au explicat modalitatea practica de a transforma achizitiile publice in achizitii publice ecologice.

“in acest fel, administratia publica romaneasca poate deveni una moderna, preocupata de protejarea mediului, un model pentru comunitate”, au mai declarat reprezentantii MMDD. in prima zi a simpozionului a fost prezentat si un manual al achizitiilor publice in domeniul protejarii mediului, iar inspectori din cadrul Agentiei Nationale de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice au prezentat diverse modele de licitatii.

Sursa: Ziua de Cluj

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente