Primarul sectorului 1 nu permite constructii in Parcul Bordei

Primarul sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, nu va semna nicio autorizatie de constructie in Parcul Bordei, chiar daca omul de afaceri Costel Constanda, proprietar a 3,3 hectare de teren aici a obtinut miercuri modificarea indicatorilor urbanistici prin votul consilierilor municipali. Chiliman a spus ieri, intr-o conferinta de presa, ca prefera sa demisioneze, daca va fi obligat “prin tertipuri judecatoresti” sa semneze o autorizatie de construire in parcul Bordei.

“PUZ-ul adoptat reprezinta finalizarea unei colaborari fructuoase intre omul de afaceri Videanu si primarul Constanda”, a declarat Chiliman, referindu-se la faptul ca primarul Capitalei a actionat in interesul omului de afaceri in gestionarea acestui conflict. “Graba de ieri (miercuri – n.r.) s-a datorat si reactiei Guvernului la campania pentru un sector verde si la cele 30.000 de semnaturi date de bucuresteni in sprijinul pastrarii Parcului Bordei. (…)

Voi initia toate demersurile legale pentru salvarea parcului, de aceea am cerut deja Guvernului adoptarea unei hotarari de declarare de utilitate publica a parcului, in vederea exproprierii. In acest mod aparam interesele bucurestenilor”, a mai spus Chiliman. El a mai aratat ca, asa cum a sesizat si presedintele Traian Basescu, pana si hotararea judecatoreasca favorabila omului de afaceri este dubioasa, pentru ca incalca principiul constitutional al separarii puterilor in stat: “Nu cunosc studiile de urbanism ale judecatorilor sau metodele prin care instantele obliga autoritati deliberative sa aprobe hotarari cu efect negativ asupra populatiei Capitalei.”

Hotararea adoptata de Consiliul municipal Bucuresti ii permite omului de afaceri Costel Constanda sa ceara o autorizarea unor constructii in parcul Bordei mult mai inalte si pe o suprafata mult mai mare decat este permis in mod normal intr-un parc. Pentru asta, el are nevoie, totusi, de o autorizatie de constructie de la Primaria sectorului 1. “Prefer sa imi dau demisia decat sa semnez o autorizatie de construire in parc. Cu toate spagile pe care le da, Constanda nu obtine avizele mai devreme de patru luni. Nu cred ca instantele vor apuca sa emita vreo hotarare judecatoreasca in favoarea acestui cetatean, deoarece sper ca Guvernul sa declare terenul de utilitate publica in vederea expropierii”, a declarat primarul sectorului 1. Guvernul intentioneaza sa adopte o ordonanta de urgenta care sa interzica orice constructie in parcuri sau pe spatiile verzi.

Sursa: Gandul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente