30 de detinuti din Bistrita vor participa la o actiune de impadurire

  0
  316

  Un grup de 30 de detinuti din Penitenciarul Bistrita va participa, miercuri, la o actiune de impadurire in zona localitatii Colibita, actiunea fiind initiata de Asociatia Tasuleasa Social, transmite corespondentul NewsIn.
  impaduriri
  Purtatorul de cuvant al Penitenciarului Bistrita, Laura Opris, a informat, marti, ca detinutii s-au oferit singuri sa ia parte la actiunea ce se va desfasura in zona arondata Ocolului Silvic Bistrita Bargaului – Colibita.

  „Implicarea persoanelor private de libertate in actiuni de voluntariat in comunitate contribuie la echilibrarea psiho-socio-comportamentala a acestora, la dezvoltarea abilitatilor prosociale, conferindu-le sentimentul utilitatii si apartenentei sociale”, a spus Opris.

  Asociatia Tasuleasa Social este in al saselea an in care se implica in proiecte de impadurire a zonelor in care fie a fost taiata padurea, fie nu a existat padure deloc. Anul acesta, organizatia si-a propus sa planteze, in total, peste 30.000 de copacei in mai multe zone extraforestiere din judetul Bistrita-Nasaud timp de patru saptamani la rand.

  Asociatia Tasuleasa Social a fost infiintata in anul 2002 de catre Alin Ulhmann Useriu, un roman stabilit in Germania, care s-a intors acasa in calitate de membru al organizatiei umanitare „Die Johanniter Lauf” si a decis sa contruiasca un sat turistico-social in Muntii Bargaului pe un teren mostenit de la bunica sa in zona Tasuleasa.

  In anul 2003, Tasuleasa Social a inceput sa se implice si in actiuni de impadurire pe care le-a numit „interculturale” fiindca la ele au participatm, in fiecare an, si tineri din Germania.

  In 2007, Tasuleasa Social a intrat in parteneriat cu Asociatia „Mai Mult Verde” si cu Salvati Delta, cele trei ONG-uri luand „in custodie” cursul apelor Dorna, Bistrita si Siret, de la izvoare pana la varsarea in Dunare, urmarind trei dimensiuni: educatie prin voluntariat, ecologizare si impadurire.

  Sursa: NewsIn

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.