Turistii care si-au petrecut minivacanta de 1 Mai pe litoral au lasat in urma 75 de tone de deseuri

0
371

Directia Apelor Dobrogea Litoral a finalizat ecologizarea plajelor dupa minivacanta de 1 mai, in cele trei zile petrecute de turisti la malul marii fiind stranse 75 de tone de deseuri, transmite corespondentul NewsIn.
litoral
DADL a trimis 40 de lucratori sa igienizeze plajele in fiecare dimineata in timpul minivacantei de 1 Mai. Cea mai mare cantitate de deseuri a fost ridicata din zona Eforie – Costinesti: 45 de tone.

Desi numarul de turisti a fost mai mare fata de anul trecut, cantitatea de deseuri pe plaje s-a diminuat cu aproximativ 30%. „Multi dintre turistii prezenti pe litoral au constientizat faptul ca deseurile trebuie aruncate in locurile special amenajate, astfel incat multe din plajele litorale au fost curate pe perioada minivacantei de 1 mai”, a precizat Catalin Anton, purtatorul de cuvant al DADL.

Au fost insa si anumite zone din Costinesti si Vama Veche unde unii dintre turisti nu au respectat normele de conduita privind igiena pe plaja. DADL va continua actiunile privind pastrarea curateniei pe plaje. La fel ca in anii precedenti, institutia va amplasa, incepand din luna iulie, panouri informative si educative pentru turistii de pe litoral.

Sursa: NewsIn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.