40.000 de elevi s-au intrecut in activitati „verzi”

  0
  475

  Aproape 40.000 de elevi si 7.000 de profesori au participat la programul natioanl Scoli pentru un viitor verde, concurand pentru titlul „Cea Mai Verde Scoala”.

  Proiectul, de fapt cel mai mare concurs de educatie ecologica desfasurat in Romania in 2010, a antrenat 2.315 echipe verzi provenind din scoli, licee si gradinite din toate colturile tarii.

  Timp de patru luni ei s-au intrecut in activitati ecologice desfasurate in scolile si comunitatile in care traiesc si invata, au scris sute de pagini de Jurnale verzi – pe scurt, au concurat pentru titlul de cea mai verde scoala.

  In cifre, Scoli pentru un viitor verde- editia I- inseamna 436.616 de puieti plantati, 518 de zone ecologizate (parcuri nationale, albii de rauri, parcuri orasenesti, comunale, paduri, faleza Dunarii, parcuri dendrologice etc.), 648.977 kg de maculatura colectata si predata, 70.235 kg de PET-uri colectate si predate, 9273 kg de doze de aluminiu colectate si predate.

  „Participarea din acest an este o buna incurajare, atat pentru noi, cat si pentru toate scolile implicate. Ea ne-a aratat ca grija fata de mediu este un subiect la care suntem sensibili, pentru care gasim lucruri de facut zilnic si, mai ales, cu care putem trezi entuziasmul si bucuria copiilor si tinerilor”, a declarat Luminita Tanasie, Director de program WWF in Romania.

  Sambata organizatorii au premiat cele 48 de echipe castigatoare la cele 3 sectiuni din concurs – Pipo, adresata gradinitelor, Doxi, pentru clasele primare, si Terra Magazin, dedicata elevilor de gimnaziu si liceu. Toate echipele castigatoare au primit plachete cu insemnul Scoala Verde, diplome si premii constand in produse educationale cu o valoare totala de 7.000 de euro.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.