40 de persoane au protestat la Palatul Parlamentului pentru adoptarea Legii sterilizarii animalelor

0
508

Aproape 40 de persoane au protestat duminica la Palatul Parlamentului, cerand adoptarea Legii sterilizarii animalelor, interzicerea eutansierii si construirea de adaposturi pentru cainii fara stapani.protest la parlament

Participantii la pichet au purtat agatate de gat fotografii cu caini si au afisat bannere pe care erau scrise mesaje precum „Violenta nu este o solutie” sau „Nicio fiinta nu merita o asemenea soarta”, insotite de imagini cu caini maltratati.

De asemenea, pe gardurile din zona amenajata pentru protest acestia au pus afise cu mesaje precum „Stop crimei!”, „Aveti mila de animale”, „Stop abuzurilor din partea statului” sau „Suntem purtatorii de cuvant ai celor care nu au venit”.

„N-am venit pentru ca ne imaginam ca ne-ar auzi cineva, pentru ca niciodata nu s-a intamplat sa vina cineva din Parlament sa discute cu noi, dar am venit pentru ca mesajul nostru poate fi dus mai departe de catre oamenii care vin aici”, a declarat presedintele Asociatiei „Cutu, Cutu”, Marcela Lungu.

Ea a precizat ca oamenii care au venit sa protesteze vor ca parlamentarii sa voteze Legea privind sterilizarea cainilor si pisicilor, iar autoritatile locale sa construiasca adaposturi, mai ales ca legea care prevede acest lucru este in vigoare.

„Vrem sa fie construite adaposturi sigure, pentru ca si acolo unde ele exista, conditiile sunt foarte proaste”, a mai spus Marcela Lungu.

Presedintele Asociatiei „Cutu, Cutu”, a precizat ca mai multe organizatii neguvernamentale pentru protectia animalelor vor distribui in cel mai scurt timp brosuri, pentru ca oamenii sa stie ca exista 16 cabinete veterinare care sterilizeaza gratuit animalele. Marcela Lungu a adaugat ca, desi aceasta campanie a inceput de circa trei luni, in fiecare cabinet au fost sterilizati doar cate 20 – 30 de caini.

„Este foarte putin, iar acest lucru se intampla pentru ca oamenii nu stiu”, a mai spus Marcela Lungu.

Mai multe cabinete veterinare din Capitala sterilizeaza gratuit cainii fara stapan, in baza unei hotarari adoptate de CGMB la sfarsitul luni ianuarie.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, spunea, miercuri, la o intalnire cu reprezentantii mai multor asociatii de protectie a animalelor, ca in 30 iunie va repune pe ordinea de zi a CGMB proiectul privind infiintarea Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor Bucuresti, dupa ce anterior a fost respins de doua ori.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.