Oprescu vrea sa planteze iarba pe acoperisurile blocurilor. Cum comentati?

Primarul Capitalei ofera 280.000 lei firmei care va realiza studiul de fezabilitate, iar licitatia va avea loc pe 16 iulie.iarba pe blocuri

Primaria Capitalei vrea sa planteze strat vegetal pe blocurile din Bucuresti, primele pe care se va realiza acest lucru fiind cladirile din Regie, se arata in caietul de sarcini al licitatiei pentru studiul de fezabilitate dedicat acoperisuri verzi.

Primaria ofera 280.000 lei firmei care va realiza studiul de fezabilitate, licitatia avand loc pe 16 iulie. In caietul de licitatie se arata ca “solutia ce va fi analizata in studiul de fezabilitate, consta in indepartarea hidroizolatiei existente, aplicarea de membrane (termo)hidroizolante, strat filtrant ( nisip + pietris), strat vegetal”.

Solutia aleasa trebuie sa nu afecteze structura de rezistenta a imobilului, sa asigure hidroizolarea terasei imobilului, sa protejeze planseul de beton, sa impiedice radiatia solara din timpul zilei sa ajunga la planseul de beton si astfel sa permita acumularea de caldura in acesta, conducand la o reducere a temperaturii medii in 24 de ore pe timp de vara. In plus, stratul vegetal trebuie irigat permanent “printr-o solutie originala”.

Solutiile propuse vor fi insotite de un proiect pilot pentru 35 de cladiri care fac parte din Complexul de camine studentesti Regie.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu a declarat, in mai multe randuri, ca amenajarea de spatii verzi pe acoperisurile blocurilor va creste suprafata verde a Bucurestiului si va duce la scaderea poluarii. Studii de specialitate au aratat ca in Municipiul Bucuresti exista zone cu un inalt grad de poluare care de multe ori se suprapun cu zonele intens locuite. Din aceste studii a rezultat ca zonele cu un inalt grad de poluare se regasesc mai ales in interiorul inelului pericentral al Bucurestiului dar, in prezent, se observa ca poluarea se extinde si in afara acestui inel.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente