50 de copaci din Bucuresti tin doliu in memoria celor 32 de milioane care anual, in Romania, cad prada defrisarilor

In cursul acestei dimineti mai multi arbori din zone centrale ale capitalei (Piata
Universitatii, B-dul Lascar Catargiu, B-dul Magheru, B-dul Elisabeta) au fost indoliati pentru a atrage atentia asupra taierilor abuzive comise in perioada 1989- 2007. Doliul este tinut si pentru cei 10 000 de bucuresteni care mor anual din cauza conditiilor de mediu.

Vesnica lor pomenire!

Actiunea face parte din programul de informare si responsabilizare sociala “Nu taia padurea ca-n codru”, coordonat de catre Agentia de Monitorizare a Presei. In cadrul acestuia s-au mai derulat 4 sesiuni de informare a proprietarilor de padure si un concurs de creatie adresat elevilor din clasele I – VIII din 7 judete. Campania de informare privind defrisarile abuzive este in plina desfasurare si foloseste mai multe tipuri de media (print, outdoor, media neconventioanala, spot radio).

Programul este implementat cu ajutorul Institutului de Cercetari si Amenajari Silvice (ICAS) , Asociatiei pentru Coeziune Economica si Sociala (ACES) si al Comitetului National Roman pentru Drepturile Copilului – Conventia ONU (CNR-DC).

Parteneri media: Curierul Zilei, City FM, Dilema Veche, Gazeta de Sud, Jurnalul de Dambovita, Monitorul de Sibiu, Monitorul de Suceava, Radio D Dambovita, Sapte Seri, Societatea Romana de Radiodifuziune, Transilvania Expres si Ziarul de Iasi.

Mai multe detalii pe www.padureaeinpom.wordpress.com.
Pentru sesizari legate de proiectul PHARE: [email protected]

Dan Barbulescu,
Agentia de Monitorizare a Presei
0729 199 396

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente