55 de balene au murit dupa ce au esuat pe o plaja din Africa de Sud

0
448

Cel putin 55 de balene care au esuat sambata pe o plaja din apropierea orasului Cape Town din Africa de Sud, au murit sau au fost sacrificate, dupa ce valurile uriase au impiedicat eforturile echipelor de salvare de a le duce inapoi in apa, relateaza Reuters.

Zeci de voluntari si cercetatori din cadrul Marinei au intervenit pentru salvarea mamiferelor, care masurau pana la 3 metri lungime, la scurt dupa ce acestea au esuat sambata dimineata, la ora 07.30 (05.30 GMT), pe plaja Kommetjie, in conditii de vreme nefavorabila. Autoritatile au adus buldozere pentru a incerca sa impinga balenele in apa, insa operatiunile de interventie au fost ingreunate de valurile uriase care aduceau mamiferele inapoi spre mal.

Potrivit Institutului National de Salvare Navala din Africa de Sud, 42 dintre balene au fost eutanasiate, pentru ca nu au putut fi duse inapoi in apa la timp. Celelalte 13 au decedat de moarte naturala, cel mai probabil din cauza ranilor.

„Nu stim daca vreuna din balenele pe care am reusit sa le impingem inapoi in apa a supravietuit”, a declarat purtatorul de cuvant al Institutului. Potrivit acestuia, nu se cunoaste inca motivul pentru care mamiferele au esuat pe plaja.

Sursa: HotNews

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.