7 miliarde de copaci plantati intr-o campanie ONU

Lansata in 2006 de catre Programul ONU pentru mediu (UNEP), campania “Pentru un miliard de arbori” a depasit cu mult obiectivul sau intrucat au fost plantati in total peste 7 miliarde de copaci.Directorul UNEP

Un copac pentru fiecare locuitor al planetei a putut fi plantat in ultimii trei ani, se mandreste UNEP intr-un comunicat. De precizat ca guvernul chinez a plantat 2,6 miliarde din 260 de specii diferite, ducand la un total de 7,3 miliarde de copaci plantati in 167 de tari.

In 2006, obiectivul UNEP era de a planta un miliard de copaci, insa acesta a fost atins in doar un an. Astfel, programul ONU pentru mediu si-a revizuit obiectivul si a crescut cifra la 2 miliarde pana in 2008. Dupa ce si acest scop a fost indeplinit, ONU a propus ca inca 5 miliarde de arbori sa fie plantati pana la conferinta internationala asupra climatului de anul acesta din Copenhaga.

Directorul UNEP spera ca reusita acestui proiect sa ii incurajeze pe conducatorii lumii sa ajunga la un acord asupra reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera, in lupta contra incalzirii globale.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,191FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente