70,5 tone DEEE la „Vanatoarea de monstri”

0
587

Peste 5.000 de elevi din 94 de scoli din Romania au colectat, pe parcursul celor trei luni ale campaniei „Vanatoarea de monstri”, 70,5 tone de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE), scoala cu cea mai mare „captura” fiind Liceul Teoretic German din Satu Mare.

Derulata de organizatiile ECOTIC si Junior Achievement, sub patronajul Ministerului Mediului si Padurilor si al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, „Vanatoarea de monstri” a avut loc in perioada martie – iunie 2010, timp in care elevii implicati in program au colectat aproape 11.500 de echipamente uzate.

Pe parcursul celor trei luni de campanie, elevii inclusi in program au putut aduce la scoala aparate electrocasnice si echipamente vechi, care au fost colectate in containerele plasate in cadrul scolii, special in acest scop. La aceasta campanie, aflata la a doua editie, au participat peste 5.000 elevi din clasele I – VIII, din 94 de scoli.

Castigatorii la finalul campaniei de educatie ecologica si colectare „Vanatoarea de monstri” au fost: Liceul Teoretic German din Satu Mare, care s-a detasat de celelalte institutii de invatamant prin cantitatea de DEEE colectata (9.193 de kilograme), urmata de Grupul Scolar Industrial Tehnofrig din Cluj-Napoca (7.494 Kg), Colegiul Economic din Buzau (5.587 Kg) si Grupul Scolar Matei Basarab din Craiova (3.595 Kg). Cei peste 5.000 de elevi s-au inscris in competitia predarii deseurilor pe site-ul campaniei,vanatoareademonstri.ro, numarul vizitatorilor pe site depasind in acest moment 25.000.

„A fost un program complex, dezvoltat la nivel national, si al carui succes se datoreaza in mare masura implicarii profesorilor in proiect si entuziasmului elevilor pentru adoptarea unui comportament civic privind colectarea selectiva a DEEE-urilor. Tinand cont de amploarea proiectului, „Vanatoarea de monstri” reprezinta un pas important in responsabilizarea tinerilor in ceea ce priveste protectia mediului si valorificarea resurselor, o actiune pe care dorim sa o reluam si s-o dezvoltam in anii urmatori”, a declarat Valentin Negoita, presedintele ECOTIC.

Pe langa componenta practica a campaniei, aceasta a implicat si o parte interactiva, prin stimularea elevilor sa posteze pe site-ul dedicat proiectului materiale digitale sugestive pentru tema programului. Detinatorii proiectelor cu cele mai multe voturi au fost premiati lunar, statisticile finale indicand inregistrarea unui numar de peste 22.000 de voturi pentru cele 155 de proiecte inscrise in concurs.

Inchiderea campaniei a avut loc odata cu Gala de decernare a premiilor, eveniment in cadrul caruia Liceul Teoretic German din Satu Mare a primit Marele Premiu: 100 de kilograme de echipamente electronice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.