73% dintre gropile de gunoi din judetul Giurgiu au fost inchise

73% dintre gropile de gunoi din judetul Giurgiu au fost inchise, fiind vorba despre 145 de astfel de depozite neconforme din aproape 200, a declarat vineri corespondentului NewsIn, comisarul sef al Garzii Nationale de Mediu Giurgiu, Lia Macelaru.gunoi

Potrivit acesteia, institutia pe care o conduce demareaza vineri controale la toate comunele din judet.

” La data de 14 iulie, din totalul de gropilor de gunoi din judetul Giurgiu, adica din 199, erau inchise 145 ceea ce reprezinta 73%. Amenzile pentru neinchiderea gropilor pot fi aplicate chiar de azi (vineri, n.r.). Tot astazi, Garda de Mediu Giurgiu demareaza controalele in teritoriu in toate comunele care nu au inchis depozitele neconforme. Actiunile de control se vor derula pana pe 31 iulie”, a precizat Macelaru.

Pe de alta parte, presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, Dumitru Beianu, declara joi, in conferinta de presa, ca din monitorizarea efectuata de institutia pe care o conduce, doar 15 comune din Giurgiu nu ar fi inchis toate gropile de gunoi.

” Noi avem o situatie in urma monitorizarii, potrivit careia doar 15 comune mai au probleme cu gropile de gunoi, insa Agentia pentru Protectia Mediului are o situatie cu 30 de comune. Oricum, in absolut toate localitatile se lucreaza intens pentru inchiderea gropilor neconforme. Pentru mine depasirea termenului cu una sau trei zile nu reprezinta o mare problema. Eu nu am retinut vreun primar care sa trateze situatia cu dezinteres”, a spus Beianu.

Edilul judetean a specificat faptul ca proiectul privind amenajarea unui depozit ecologic in judetul Giurgiu, comuna Fratesti, este la Bruxelles si daca totul va merge conform planului, prima alveola ar putea fi gata la jumatatea anului viitor.

Sursa: NewsIn

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente