8 Mai – Ziua Mondiala a Crucii Rosii

  0
  858
  8 Mai – Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii
  8 Mai – Ziua Mondiala a Crucii Rosii si Semilunii Rosii

  7 milioane de tineri voluntari din toata lumea isi dedica timpul liber pentru a imbunatati viata oamenilor vulnerabili, in cadrul Miscarii Internationale a Crucii Rosii si Semilunii Rosii. Toti acesti tineri produc zilnic schimbari pozitive in comunitatile in care traiesc.

  Astazi, 8 mai, sunt sarbatoriti tinerii voluntari care in 2009, cu ocazia aniversarii a 150 de ani de la nasterea Miscarii Internationale pe campul de lupta de la Solferino, si-au luat angajamentul de a face mai mult, a face mai bine si a merge mai departe pentru a avea un impact semnificativ in lume.

  In acest an, tinerii voluntari sunt chemati sa creasca rezistenta comunitatilor, fiind activi intr-unul dintre urmatoarele domenii:
  – Ajutand comunitatile sa se pregateasca mai bine pentru dezastre si alte situatii de urgenta;
  – Sporind accesul la ingrijire medicala sau sporind constientizarea lipsei de acces sigur la ingrijire medicala in caz de conflict armat si in alte situatii de urgenta;
  – Construind o cultura a non-violentei si pacii.

  Confruntandu-ne cu provocari globale majore, cum ar fi schimbarile climatice, conflictele si violenta, urbanizarea si migratia, tinerii din intreaga lume arata ca ei vor sa fie parte la solutionarea acestora. Ei isi daruiesc timpul, energia si talentul lor. Ei sunt cei care valorifica la maxim puterea tehnologiei.

  In Filipine, tinerii planteaza copaci pentru a proteja casele de furtuni si protejeaza barajele helesteelor pentru a asigura mijloacele de trai ale comunitatilor. In Gambia, tineri muzicieni transmit mesaje la evenimente locale despre vaccinuri, prevenirea malariei si a HIV/SIDA pentru a spori accesul comunitatilor la ingrijire medicala.

  In Liban, tinerii participa la Festivalul Pacii si la doborarea recordului mondial pentru cea mai mare panza pictata manual pentru diversitate, in scopul de a promova o cultura a non-violentei si a pacii.

  In Romania, tinerii voluntari au educat din 2009 pana in prezent, peste 10.000 de elevi in privinta notiunilor de respect, solidaritate si umanitate, inspirandu-i sa fie un model pentru semenii lor. Prin intermediul retelelor de socializare, tinerii se constituie intr-un grup de lucru virtual care promoveaza Principiile Fundamentale si viziunea lor asupra activitatilor Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie la nivel global.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.