Rezervatiei Biosferei Muntii Rodnei primeste finantare de peste 12 milioane de lei.

Rezervatiei Biosferei Muntii Rodnei primeste finantare de peste 12 milioane de lei.

„Managementul participativ si integrat al Rezervatiei Biosferei Muntii Rodnei – Parc National, Sit Natura 2000” este titlul celui mai nou proiect care i-a fost aprobat din fonduri europene comunei Rodna, investitie in valoare totala de 12,931 milioane de lei finantata in cadrul Axei Prioritare 4 a Programului Operational Sectorial de Mediu. Beneficiarul proiectului este Primaria Rodna, partener fiind Administratia Parcului National Muntii Rodnei. Potrivit primarului democrat-liberal Alexandru Nascan, in aceste zile va fi semnat contractul de finantare, cu data de finalizare a perioadei de implementare in ziua de 30 iunie 2015.
„Practic, toata investitia se va concentra in jurul unui centru de vizitare turistica in localitate, care va fi construit pe amplasamentul fostului dispensar medical. Implementarea acestui proiect este importanta si utila deoarece produce efecte pe termen lung asupra conservarii biodiversitatii, prin revizuirea zonarii interne a Rezervatiei Biosferei Muntii Rodnei in vederea corelarii cu planurile si strategiile internationale, crearea unei infrastructuri adecvate de vizitare orientate spre protectia mediului, precum si asigurarea unei logistici care sa contribuie la indeplinirea functiilor caracteristice unei rezervatii a biosferei, cu efecte directe asupra conservarii speciilor si habitatelor din aria vizata de proiect”, a declarat Alexandru Nascan.

In afara construirii si dotarii centrului de vizitare, printre obiectivele vizate in cadrul notabilei investitii se numara amenajarea a doua trasee turistice pe o lungime de 12 kilometri, instruirea personalului Administratiei Rezervatiei Biosferei si sitului Natura 2000 Muntii Rodnei in managementul conflictelor si tehnici de nogociere cu factorii de interes locali, organizarea unor intalniri de lucru cu scopul informarii si consultarii factorilor decizionali, initierea de sesiuni informative dedicate comunitatilor limitrofe arealului montan si oferirea de materiale publicitare.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente