A fost descoperita apa pe Luna

 “Am gasit apa, si nu doar putina, ci in cantitati importante”, a declarat Anthony Colaprete, responsabilul stiintific al misiunii LCROSS (Lunar Crater Observation and Sensing Satellite).

Descoperirea prezentei apei pe Luna, unicul satelit natural al Pamantului, este un eveniment de mare interes. Pe suprafata lunii au aterizat intre 1968-1972, 10 misiuni de explorare americane in cadrul programului Apollo. Concluzia acelor misiuni a fost ca suprafata lunii nu contine, si nu a continut la un moment dat in existenta ei apa.

NASA a declarat ca apa este prezenta in apropierea polului sudic al Lunii. Aceasta noua descoperire va putea permite stabilirea unei baze lunare permanente in viitorul apropiat. Se preconizeaza lansarea unor noi misiuni de exploare a sistemului solar avand ca baza Luna. Misiunile de explorare vor fi mai economice folosindu-se oxigenul extras din apa, care impreuna cu hidrogenul (care este si el prezent in cantitati medii pe suprafata lunii) vor alimenta motoarele navetelor spatiale.

“Nu putem contempla in nicio alta parte cu atata claritate epoca in care s-au format Pamantul si alte planete ale sistemului nostru solar”, explica intr-un raport recent Academia nationala americana pentru Stiinte.

Articolul precedentAliante pentru Copenhaga
Articolul următorDeseurile radioactive

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,167FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente