A inceput demolarea altor doua terase din Parcul Herastrau

Edilul-sef al Capitalei, Sorin Oprescu se tine de cuvant. Doua chioscuri si terasele aferente din Parcul Herastrau vor fi daramate luni. Oficialii din Primaria Generala a Capitalei au luat acesta decizie dupa ce s-a constatat ca nu exista nici o autorizatie de functionare pentru cele doua terase.
demolarea teraselor din herastrau
Toate „surorile” fara autorizatie vor avea aceeasi soarta. Cele doua chioscuri sunt situate in zona de agrement Miorita Herastrau. Primul dintre ele are o suprafata de 12 metri patrati si o terasa de 150 de metri patrati, iar cel de-al doilea chiosc are suprafata de 40 de metri patrati cu o terasa amenajata pe 200 de metri patrati. Lipsa autorizatiei de functionare nu este singurul motiv pentru care autoritatile au luat decizia demolarii lor. Un al doilea motiv este acela ca sunt situate in imediata apropiere a unui spatiu de joaca pentru copii, iar cele doua chioscuri metalice comercializeaza si bauturi alcoolice, lucru interzis de lege in aceasta situatie. Pana acum a fost demolat in totalitate doar unul dintre chioscuri cu terasa amenajata in apropierea lui, urmand ca in orele urmatoare sa fie demolate structurile de fier si de lemn ale celuilalt chiosc.
Primaria Capitalei a inceput sa demoleze, la inceputul lunii iulie, constructiile neautorizate din Parcul Herastrau, in locul acestora urmand sa fie amenajat exclusiv spatiul verde. Primele constructii vizate de actiunea municipalitatii – terase, spatii comerciale, un teren sintetic de fotbal si alei de beton – ocupa 1.900 de metri patrati si apartineau firmei SC Orhideea Com Tur SRL, informeaza Realitatea TV. Potrivit municipalitatii, firma a obtinut dreptul de folosinta si administrare pentru o suprafata totala de 2.710 mp, din care 2.070 de metri patrati spatiu verde, in baza unui contract de inchiriere semnat in 1999 care a expirat in 2004. Edilii spun ca administratorul societatii nu a respectat intelegerea, transformand spatiul verde in terase si alte constructii. Razboiul declarat de Primaria Capitalei constructiilor neautorizate din Parcul Herastrau a continuat, cu demolarea terasei „La Fitze”, spatiile verzi urmand sa fie refacute, potrivit conducerii administrative, pana la sfarsitul lunii august.

Sursa: Ziua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *