Abia in toamna incepe programul de impaduriri

Conditiile de finantare pentru proiectele ce vor fi propuse de organizatiile de mediu pentru Axa 4 a Programului Operational Sectorial Mediu ar putea fi relaxate, a declarat ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.
program de impaduriri
Reprezentantii celor 40 de organizatii de mediu care au participat la discutia cu ministrul Mediului au facut propuneri legate de pescuitul, vanatoarea si braconajul din Delta Dunarii, de ecoetichetarea graduala a structurilor de cazare turistice, de clarificarea trasarii, a statutului si a administrarii ariilor naturale protejate, precum si de colaborarea cu voluntarii de mediu.

Ministrul a anuntat, de asemenea, ca va insista ca in toamna sa inceapa programul de impaduriri pentru care Administratia Fondului pentru Mediu a asigurat deja un buget de 25 de milioane de euro. Cu cateva luni in urma, ministrul Mediului spunea ca in aceasta vara va fi gata ghidul de finantare pentru programul de impaduriri.

“Daca va fi nevoie, vom identifica si terenuri care urmeaza a fi declarate de utilitate publica, astfel incat acest program de impaduriri sa poata fi demarat rapid, mai ales pe amplasamentele si in zonele care sunt expuse riscurilor desertificarii. Este una dintre prioritatile mele pentru urmatoarea perioada”, a spus Nemirschi.

Un alt subiect a fost legat de publicarea, in urmatoarele zile, in Monitorul Oficial,a Ghidului de finantare si de inceperea, la mijlocul lunii iulie, a primei sesiuni de finantare pentru Programul “Casa Verde”.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,163FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente