Acte normative Garda de Mediu, intarita

  1
  369

  Guvernul a adoptat, in sedinta din 10 octombrie, doua acte normative privind organizarea si functionarea Garzii Nationale de Mediu, condusa de Octavian Popa in scopul de a intari functia de control si inspectie la nivel local a acestei institutii.

  Guvernul a adoptat, in sedinta din 10 octombrie, doua acte normative privind organizarea si functionarea Garzii Nationale de Mediu, condusa de Octavian Popa (foto) in scopul de a intari functia de control si inspectie la nivel local a acestei institutii.

  Primul document modifica prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 17/2005 pentru stabilirea unor masuri organizatorice la nivelul administratiei publice centrale. Structura GNM va fi modificata astfel incat sa nu mai includa cele opt comisariate regionale de mediu. GNM va functiona, la nivel central, prin Comisariatul General, si va avea in subordine comisariatele judetene, Comisariatul municipiului Bucuresti si Comisariatul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”.

  Modificarea va duce la descentralizarea activitatii de inspectie si control la nivel judetean si la evitarea situatiilor in care activitatea comisariatelor judetene s-ar fi suprapus celor regionale. De asemenea, Guvernul a aprobat o hotarare privind organizarea si functionarea Garzii de Mediu potrivit careia personalul de specialitate de la comisariatelele regionale isi va desfasura activitatea in cadrul comisariatelor judetene.

  Sursa: Jurnalul National

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.