Actiune de plantare in Ariile Protejate „Raul Tur”

Actiune de plantare in Ariile Protejate „Raul Tur”
Actiune de plantare in Ariile Protejate „Raul Tur”

Societatea Carpatina Ardeleana – Satu Mare, in parteneriat cu Primaria Turulung si Asociatia Crescatorilor de Taurine din Turulung, sambata, adica in data de 15 martie organizeaza o actiune de plantare in Ariile Protejate „Raul Tur”. Actiunea este sustinuta de Consiliul Judetean Satu Mare cu un numar de 2500 de puieti de stejar pedunculat. Plantarea va avea loc la marginea localitatii Turulung. Organizatorii doresc sa planteze suprafata fostei gropi de gunoi, inchisa in 2009.

Actiunea este deschisa tuturor, organizatorii astepta cu drag fiecare mana de ajutor. Locul de intalnire este in parcarea din fata Primariei Turulung, sambata, 15 martie la ora 9.

SCA – SM in fiecare an organizeaza o actiune de plantare, care a devenit deja un eveniment traditional. Anul trecut au fost plantate aproape 3000 de puieti de stejar pe malul bratului mort a raului Tur, eveniment finantat din cei 2% directionati din impozitul pe venit al persoanelor fizice.

Despre eveniment Márk-Nagy János, directorul executiv al Societatii Carpatine Ardelene – Satu Mare a relatat urmatoarele: ”In calitatea noastra de custozi ai Ariilor Protejate „Raul Tur” ne-am asumat raspunderea, printre altele, de a reface cat mai multe din zonele degradate in trecut. Cu acest scop in anii precedenti am avut mai multe actiuni de reconstructie a pasunilor cu arbori sau de plantare a unor perdele forestiere, sustinut din 2% a impozitul pe venit directionat catre SCA – SM.”

Dupa plantarea arborilor organizatorii, ca recompensa pentru munca prestata, vor servi voluntarilor un gulas pregatit la fata locului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *