PV Platform Romania – sectorul fotovoltaic lupta pentru noi investitii

PV Platform Romania - sectorul fotovoltaic lupta pentru noi investitii
PV Platform Romania – sectorul fotovoltaic lupta pentru noi investitii

REECO va organiza pentru a doua oara targul si conferintele PV Platform Romania, punctul de intalnire nr.1 pentru expertii din domeniul fotovoltaic, intre 09-11 aprilie 2014 la Expo Arad International.

Evenimentul va avea loc in paralel cu cea de-a VI-a editie ENREG ENERGIA REGENERABILA®, cel mai mare targ de energie regenerabila si eficienta energetica in constructii si renovari din euro regiunea Dunare-Cris-Mures-Tisa.

In pofida unei reale scaderi a investitiilor in energiile regenerabile, exista semnale optimiste care demonstreaza ca acest sector ramane in continuare atractiv pentru Romania. Aceasta scadere reflecta o maturizare a industriei, iar in prezent accentul trebuie pus pe maximizarea investitiilor si implementarea de noi proiecte, cu atat mai mult cu cat segmentul energiei regenerabile devine din ce in ce mai competitiv din punct de vedere al costurilor. Atentia investitorilor si a institutiilor in domeniu se indreapta anul acesta catre micile investitii pentru mentenanta cladirilor, unde beneficiarii directi vor fi consumatorii – persoane fizice si companii mici.

Pana la mijlocul anului 2013, in Romania se aflau panouri fotovoltaice de 413 MW. Partea de vest a Romaniei este in continuare una din cele mai importante zone de investitii in domeniul fotovoltaic. Peste 50 de proiecte de dezvoltare a unor parcuri fotovoltaice au fost inregistrate la autoritatile de mediu din Arad, pentru obtinerea autorizatiilor, sute de hectare de terenuri urmand sa fie acoperite cu panouri solare daca investitiile se vor concretiza.

In 2014, peste 50% din expozantii pe care ENREG ENERGIA REGENERABILA® ii va gazdui provin din sectorul fotovoltaic. Importanta energiei fotovoltaice si interesul investitorilor in acest sector a fost afectat de modificarile legislatiei insa continua sa lupte pentru un viitor energetic curat. Companii ca: Altius Fotovoltaic, East Europe Energy SRL, Echipot SRL, Energovoltaic Group SRL, Fronius International GmbH, Inversolar Energy SRL, Invest Servicii Comerciale SRL, K2 Systems GmbH, Mabec Energy SRL, Pavel & Sons Electric Ltd, Soarest SRL, Vega Pregabbricati Srl vor fi prezente la eveniment.

PV Platform Romania, punctul de intalnire nr.1 pentru sectorul fotovoltaic din euroregiunea Dunare-Cris-Mures-Tisa, va fi gazda celei de-a II-a editii a conferintei de 2 zile, 9-10 aprilie 2014: Viitorul pietei PV in Romania. Conferinta va prezenta timp de 2 zile informatii despre ultimele tendinte de pe piata europeana, noutati din legislatia Romana, participantii pot afla informatii practice despre dezvoltarea companiilor multinationale si pot obtine o privire de ansamblu asupra pietei PV din Romania.

In cadrul conferintei vor sustine prezentari personalitati importante din domeniu. Printre referentii la conferinta se numara:

   • dl. Zoltan Nagy-Bege – Director General, Departamentul Reglementare in Domeniul Eficientei Energetice, ANRE;
   • Silvia Vlasceanu – Director General Asociatia Companiilor de Utilitati in Domeniul Energetic ACUE;
   • Mihalea SARBU – Business Development Manager, SGS Romania SA;
   • Adina MURGILA – Consultant MOTEC STEFAN – Cabinet de avocatura, Romania;
   • Gabriela CIUREA-ERCAU – ProCredit Bank;
   • Arpad MUNKACSI – Director Executiv Echipot Romania.

A doua zi a conferintei va prezenta participantilor subiecte practice si studii de caz despre tehnologia PV pentru viitor. Printre personalitatile care vor sustine prezentari se afla domnnul Ioan FAUR – Vicepresedinte Asociatia Romana a Electricienilor, care va fi si moderator pentru ambele zile ale conferintei si reprezentanti ai unor companii din domeniu ca Altius Fotovoltaic si ALUMIL Bucuresti. Acestia vor avea ocazia sa isi prezinte experiente practice, studii de caz realizate si proiecte implementate.

Printre subiectele ce vor fi dezbatute se numara:

   • Situatia actuala cu privire la schema de suport pentru energie regenerabila in Romania;
   • Viitorul industriei PV in Romania;
   • Evaluarea tehnica indepdendenta a proiectelor fotovoltaice – Technical Due Diligence;
   • Aspecte legale pentru dezvoltarea centralelor electrice fotovoltaice in Romania;
   • Provocari in finantarea proiectelor fotovoltaice;
   • Ordinele ANRE si corespondenta cu standardele internationale;
   • Sisteme off-grid si hibride pentru solutii izolate si de tranzit;
   • Sisteme fotovoltaice montate pe acoperis;
   • Sisteme fotovoltaice integrate in fatada si multe altele.

Pentru mai multe informatii despre ENREG ENERGIA REGENERABILA®, puteti vizita website-ul targuluiwww.enreg-expo.com.

Contact si informatii:
REECO RO Expozitii S.R.L.
B-dul. Revolutiei, Nr. 96, Ap. 4, 310025 Arad
Phone: +40 (0) 257-23099 – 9
Fax: +40 (0) 257-23099 – 8
info@reeco.ro
www.reeco.ro


Despre Grupul REECO: Organizatorul, REECO RO Expozitii, face parte din Grupul REECO cu firma mama in Germania si filiale in Salzburg, Austria,
Varsovia, Polonia, Budapesta, Ungaria, Novi-Sad, Serbia si Arad, Romania. Din 1997, aproximativ 50,000 de experti din 70 tari participa la targurile si conferintele organizate de REECO. Gasiti mai multe detalii pewww.energy-server.com .

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente