Actiune de salvare a plantelor unice

0
430

Cercetatori americani vor sa alcatuiasca o lista a speciilor de plante care trebuie salvate, in conditiile in care Pamantul se afla intr-o noua perioada de extinctie.

margareta
Biologi din cadrul Universitatii din Santa Barbara incearca sa stabileasca ce specii de plante trebuie salvate de la disparitie. Astfel ca au realizat un studiu de amploare, in 40 de regiuni de pe glob, pentru a identifica speciile care au caractere genetice unice. In opinia cercetatorilor, acestea au cea mai mare importanta asupra ecosistemului. Caci, explica ei, pierderea unei plante unice, precum floarea salbatica „piciorul cocosului”, ar avea un impact mai mare asupra ecosistemului decat disparitia margaretelor sau a florii soarelui. Acestea din urma sunt strans inrudite si, daca una dinstre ele dispare, cealalta va putea foarte usor sa umple nisa ramasa libera.
In istoria sa, Terra a mai trecut prin cinci mari perioade de extinctii. Ultima dintre ele a dus la disparitia dinozaurilor si a jumatate din speciile marine. Extinctia actuala, considera biologii americani, implicati in acest proiect, a fost declansata de asfaltarile masive si cresterea nivelului de poluare.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.