Actiune ecologista pentru copii

0
453

Protejati mediul si atentie la deseurile menajere periculoase! Acestea au fost, ieri, indemnurile comunicate prescolarilor de la mai multe gradinite si crese din Targu-Jiu, de un grup de ecologisti inimosi. Campania de educare si informare privind managementul deseurilor din Romania este un proiect finantat prin programul Phare. Actiunile se realizeaza in colaborare cu Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Gorj.

Sambata si duminica, in Gradina Publica a municipiului Targu-Jiu, copiii, elevi sau prescolari, sunt invitati la o intalnire cu mascota SORTI. Potrivit lui Marius Lupu, organizatorul acestui eveniment, ,,pentru a lua parte la jocurile si concursurile mascotei SORTI, copiii trebuie sa aduca in parcul central, un ambalaj de detergent, o sticluta de oja, sau tuburi de spray consumate”.

Premii si concursuri pentru copii
Organizatorii au pregatit, alaturi de mascota, si o serie de concursuri, dar si premii pentru copii si mamici. Actiunile se vor desfasura, in cadrul campaniei ,,Fiecare deseu la locul sau”, parte integranta a seriei de campanii de educare si informare privind managementul deseurilor in Romania, un proiect finantat prin Programul PHARE al Uniunii Europene.
Actiunile au debutat inainte insa, in gradinitele si cresele din municipiul Targu Jiu. Cu aceasta ocazie, prescolarii au primit pliante legate de protejarea mediului. Chiar daca nu stiu sa le citeasca, micutii le vor duce parintilor mesajele ecologice. Prescolarii au fost invitati, sambata, la un concurs de desene, intitulat ,,Desene pentru sanatatea planetei”, ce va avea loc in parcul central, cu incepere de la orele 10.00 si duminica, in acelasi loc, langa dinozaurii din piatra, pentru a se distra. Copiii vor primi baloane, jucarii, carioci si dulciuri.

Sursa: Lupta in Gorj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.