Actiunea Prutul

Politistii de frontiera galateni au paricipat la ampla actiune de curatare a zonei de frontiera, pe malul Prutului, organizata de Directia Politiei de Frontiera din Iasi. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Galati, subinspector Felicia Trofin, la aceasta operatiune au participat 150 de politisti, deplasarea acestora in zona facandu-se cu masinile personale.

Scopul principal al acestei operatiuni derulate sub sloganul “Pentru o frontiera curata”, a fost de sensibilizare a autoritatilor locale si a locuitorilor Galatiului in ceea ce priveste necesitatea implicarii fiecaruia in mentinerea curateniei in zona de frontiera de pe malul Prutului si de la confluenta Prutului cu Dunarea, care sunt asaltate de turisti si pescari amatori.

“Aceasta actiune nu este o obligatie a politiei de frontiera. Noi nu trebuie sa ecologizam zona care apartine, firesc, de municipalitate, dar care dupa cum vedeti a fost lasata in paragona. Administratia locala are bani special alocati pentru ecologizare, lucru care nu se poate spune despre Ministerul de Interne. Prin actiunea noastra vrem insa sa tragem un semnal de alarma, mai ales ca zona aceasta a Prutului este prima cu care turistii vin in contact la intrarea in tara”, a declarat seful IJPF Galati, comisarul-sef Didel Badarau.

Sursa: Romania Libera

Articole similare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,159FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente