RAJA SA va avea parcuri eoliene proprii

Consilierii judeteni au aprobat in sedinta, la sfarsitul saptamanii, solicitarea de preluare a unor terenuri din comunele Poarta Alba si Topraisar. Pe suprafetele respective vor fi construite doua parcuri eoliene pentru producerea energiei electrice necesare statiilor de apa ale SC RAJA SA. Potrivit directorului regiei, Felix Stroe, parcurile eoliene vor fi construite pe suprafete de 14 hectare si, respectiv, 27,6 hectare, loturi stabilite pentru derularea investitiei dupa analizarea a 16 potentiale amplasamente care sa permita amplasarea turbinelor.

La Poarta Alba vor fi amplasate sase turbine eoliene si 15 la Topraisar. Specialistii estimeaza producerea unei cantitati de energie electrica de 114.000 MWh, in medie pe an, in conditiile in care consumul anual de energie electrica al RAJA este de 80.000 – 90.000 MWh.

“Oportunitatea instalarii unor turbine eoliene care sa produca energie electrica menita sa acopere consumul propriu al RAJA, in contextul liberalizarii pietei de energie din Romania si a existentei unui potential eolian semnificativ in judetul Constanta, a fost analizata in cadrul unui studiu de oportunitate elaborat de Institutul de Studii si Proiectari Energetice Bucuresti”, se arata in expunerea de motive prezentata Consiliului Judetean Constanta, pentru obtinerea terenurilor necesare amplasarii parcurilor eoliene.

Sursa: Ziua de Constanta

Articolul precedentSute de lebede petrec iarna pe Dunare
Articolul următorActiunea Prutul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente