Actiuni ale GNM privind combaterea braconajului piscicol

  0
  508
  Dezastru ecologic în Mexic: Cel pu?in 50 de tone de pe?te mort a fost colectat dintr-un lac
  Dezastru ecologic în Mexic: Cel puțin 50 de tone de pește mort a fost colectat dintr-un lac
  Actiuni ale GNM privind combaterea braconajului piscicol

  In perioada 6.08.2012 – 10.08.2012, Garda Nationala de Mediu –comisariatele regionale Arges, Galati, Timis si Valcea, impreuna cu reprezentanti ai Jandarmeriei Romane, au organizat actiuni comune, la nivel de judete, in vederea combaterii braconajului piscicol.

  Astfel, la nivelul judetelor Calarasi, Giurgiu, Ialomita, Teleorman, Dolj, Mehedinti, Olt, Caras Severin, Constanta, Galati, Braila si Tulcea au fost efectuate in total 66 controale, actiuni care s-au desfasurat atat in timpul zilei, cat si in timpul noptii.

  In urma acestor controale, au fost aplicate 18 de sactiuni constand in 7 avertismente si 11 amenzi contraventionale, in valoare totala de 3670 lei. Din totalul amenzilor, un numar de doua amenzi de 600 lei au fost aplicate pentru incalcarea conditiilor prevazute in permis, autorizatie, si/sau licenta (art.58 c din OUG 23/2008), respectiv pentru pescuit recreativ/sportiv fara permis, in habitatele piscicole naturale (conform art.58 lit a din OUG 23/2008). Alte doua amenzi de 600 lei au fost aplicate pentru neprezentarea permisului, licentei sau autorizatiei la solicitarea organelor de control (conform art. 58 lit b din OUG 23/2008), iar 6 amenzi in cuantum de 200 lei, respectiv o amenda de 70 lei au fost aplicate pentru camparea in afara zonelor autorizate sau in altfel de conditii decat cele autorizate, precum si pentru nerespectarea regulilor stabilite pentru utilizarea zonelor de campare, prevazute in Legea.136/20011.

  De asemenea, in urma acestor controale au fost confiscate peste 80 kg. de peste din specia caras si cega, dar si plase si unelte de pescuit, respectiv 17 setci si mai multe componente ale unor ustensile de pescuit. Alte 51 de setci monofilament au fost gasite ca fiind abandonate de braconieri si au fost recuperate in vederea distrugerii.
  Ca urmare a constatarilor efectuate, au fost intocmite documentele pentru constituirea a doua dosare de urmarire penala pentru braconaj si detinere de unelte de pescuit interzise.

  In perioada urmatoare, Garda Nationala de Mediu va continua actiunile de combatere a braconajului piscicol, cu precadere in zonele in care se suspecteaza ca se desfasoara astfel de activitati.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.