Biocarburantii afecteaza profund securitatea alimentara

0
381
Adrian Mutu investeste intr-o fabrica de biodiesel în Serbia
Biocarburantii afecteaza profund securitatea alimentara

Jose Graziano da Silva, directorul general al Organizatiei Natiunilor Unite pentru Agricultura si Alimentatie (FAO), a solicitat Statelor Unite ale Americii sa isi suspende productia de bioetanol din porumb pentru a evita o criza alimentara, relateaza AFP.

Graziano da Silva afirma ca o suspendare imediata si temporara a legislatiei americane ar putea oferi un moment de respiro pe piata si ar permite ca mai multe recolte sa fie folosite pentru hrana oamenilor si animalelor.
Conform legislatiei SUA, pondere din recolta care este folosita pentru a produce biocarburanti, ajunge la 40%, cota despre care Organizatia Natiunilor Unite afirma ca poate contribui la o criza alimentara la nivel mondial. Seceta care afecteaza in prezent Statele Unite a cauzat pagube semnificative culturilor, provocand tensiuni pe pietele de materii prime agricole.
Conform unui document publicat miercuri de Agentia americana pentru oceane si atmosfera, Statele Unite au inregistrat in iulie cea mai calda luna din istorie de cand a inceput inregistrarea acestor date, in 1895, seceta afectand 63% din teritoriul continental al SUA.
Biocarburantii au fost deja acuzati de mai multi ani ca genereaza o crestere a preturilor unor bunuri alimentare, precum porumbul, uleiul vegetal, soia si graul, care sunt necesare pentru a-i produce, afectand astfel negativ securitatea alimentara la nivel global.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.