Actiunile de braconaj, semnalate prin telefon

Daca doriti sa reclamati acte de pescuit ilegal, sunati la numarul 0800.800.300. Apelul este gratuit. Linia telefonica de tip “TelVerde” a fost inaugurata ieri, cu prilejul Zilei Internationale a Dunarii.
ministrul mediului
Prezent ieri la Tulcea pentru a sarbatori Ziua Internationala a Dunarii, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a inaugurat o linie telefonica de tip “TelVerde” dedicata luptei impotriva braconajului.

Astfel, oricine poate sesiza actele de pescuit ilegal, apeland gratuit numarul 0800.800.300. “Uneori, oamenilor le e frica sa dea informatii despre braconieri, asa ca pot lasa mesaje acum la acest numar”, a spus Nemirschi.

“Exista mafii care ajung pana la bucuresti”

La acelasi eveniment a fost prezent si fostul guvernator al Deltei Dunarii Liviu Mihaiu, care a sustinut parerea ministrului de resort.

“In Delta exista potere bine organizate, mafii care ajung pana la Bucuresti si totul este permis de coruptie. Pentru ca se poate intra in 30 de secunde intr-o casa de braconieri si se poate obtine mandat de perchezitie, daca s-ar dori. In Kenya, spre exemplu, nu se discuta, se trage.

Se trage cu mitraliera daca ii prind pe unii la braconat rinoceri”, a declarat Liviu Mihaiu. Ministrul Nemirschi a adaugat ca inaugurarea liniei telefonice face parte dintr-o campanie mai ampla pentru combaterea pescuitului ilegal – “Stop braconajului!”.

Cu toate acestea, demnitarul a recunoscut ca, desi numarul de sesizari ar putea sa creasca prin deschiderea liniei verzi, problema privind solutionarea dosarelor ar putea ramane in continuare nerezolvata.

Potrivit datelor centralizate de Asociatia Salvati Dunarea si Delta, in perioada 2005-2007, au fost intocmite 855 de dosare pentru braconaj, din care procurorii au intocmit si au trimis in instanta doar 25 de rechizitorii reprezentand 3,7%. Alte 182 de dosare nu au fost solutionate deloc, unele fiind trenate de mai bine de doi ani.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente