Activistii de mediu, evacuati de bodyguarzi si politisti locali de la reuniunea femeilor PSD

  0
  510
  Activi?tii de mediu, evacua?i de bodyguarzi ?i poli?i?ti locali de la reuniunea femeilor PSD
  Activiştii de mediu, evacuaţi de bodyguarzi şi poliţişti locali de la reuniunea femeilor PSD
  Activistii de mediu, evacuati de bodyguarzi si politisti locali de la reuniunea femeilor PSD
  Activistii de mediu, evacuati de bodyguarzi si politisti locali de la reuniunea femeilor PSD

  Scandal la Pavilionul Expozitional, acolo unde femeile de la PSD au avut o dezbatere la care a fost invitat sa participe si premierul Victor Ponta! Activistii de la Vama Verde au intrat in incinta pavilionului unde s-a desfasurat vineri seara reuniunea, pentru a protesta impotriva proiectului Rosia Montana si pentru a adresa cateva intrebari liderului Organizatiei de Femei, Rovana Plumb, care este si ministru al Mediului, dar si premierului Romaniei Victor Ponta. La fata locului au sosit reprezentantii unei firme de paza si politistii locali, iar unul dintre ei i-a invitat pe ecologisti sa paraseasca incinta. „Va rog sa luati mana de pe mine, sunt intr-o institutie publica, daca ma bruscati chem Politia Nationala. Este o institutie publica si am dreptul sa pun niste intrebari unor reprezentanti ai Romaniei”, a spus ecologistul.

  Angajatii firmei de paza i-au transmis ecologistului ca Pavilionul Expozitional nu ar fi institutie publica, ci… un restaurant. La scurt timp si-a facut simtita prezenta si ministrul Plumb, insa nu a discutat cu ecologistii despre Rosia Montana. Femeile PSD-iste au venit robotizate sa se intalneasca cu presedinta femeilor socialiste, Rovana Plumb, la Complexul Expozitional Constanta-Mamaia! „Le-am spus ca sunt femei si mame responsabile si ca sustin o femeie criminala a apei, aerului si solului!”, au mentionat ecologistii.

  Pe 26 august, Guvernul a propus Parlamentului un proiect de lege care permite companiei miniere Rosia Montana Gold Corporation sa ocoleasca legislatia romana in vigoare prin declararea proiectului minier ca fiind de utilitate publica si de interes national.

  La inceputul sesiunii parlamentare din aceasta toamna, senatorii, mai intai, si apoi deputatii, vor trebui sa voteze pro sau contra acestui proiect de lege in numele locuitorilor colegiilor uninominale in care au fost alesi.

  Daca doriti sa aflati din ce colegiu uninominal faceti parte si cine sunt parlamentarii care va reprezinta, pentru ca apoi sa intrati in dialog cu ei, am creat o aplicatie care va permite sa faceti exact acest lucru, oferindu-va in acelasi timp datele lor de contact.  Explicati-le motivele pentru care sunteti impotriva proiectului de exploatare a Rosiei Montane si cereti-le sa va sustina pozitia in Parlament.

  Selectati judetul si adresa dvs. pewww.protectiamediului.org/cine-te-reprezinta/ pentru a incepe.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.