Activistii Greenpeace s-au instalat pe o platforma Gazprom din Arctica

  0
  399
  Activiştii Greenpeace s-au instalat pe o platformă Gazprom din Arctica
  Activistii Greenpeace s-au instalat pe o platforma Gazprom din Arctica

  Activistii Greenpeaceincearca sa impiedice gigantul rus Gazprom sa distruga mediul natural din Arctica. Mai multi membri ai organizatiei au escaladat platforma petroliera din regiune si s-au instalat in varful acesteia, pentru a protesta fata de planurile de exploatare a resurselor naturale.

  Dis-de-dimineata, sase membri ai organizatiei Greenpeaceau escaladat platforma companiei rusesti Gazprom din regiunea arctica. Odata ajunsi pe pozitii, activistii si-au instalat corturile. Acestia sunt hotarati sa ramana aici mai multe zile, pana cand vor atrage atentia opinii publice, despre pericolul extragerii petrolului in aceasta zona.

  „Platforma instalata de Gazprom urmeaza sa extraga petrol in Arctica. Este vorba despre o platforma prost echipata pentru a face fata unei deversari de titei”, a declarat Kumi Naidoo, directorul executiv al organizatiei „Greenpeace”.

  Activistii isi doresc sa initieze o campanie pentru ca Adunarea Generala a ONU sa adopte o rezolutie care sa declare Arctica un sanctuar mondial. Potrivit organizatiilor de mediu, conditiile extreme din regiune, precum temperaturile scazute, vanturile puternice si ecosistemul fragil, ar putea impiedica operatiunile de urgenta, in cazul unei deversari.

  Se estimeaza ca in regiune sunt depozitate peste 520 de milioane de barili de petrol.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.