Opel pune in functiune una dintre cele mai mari unitati electrice solare de acoperis din Europa

0
438
Opel pune in functiune una dintre cele mai mari unitati electrice solare de acoperis din Europa
Opel pune in functiune una dintre cele mai mari unitati electrice solare de acoperis din Europa

Opel pune in functiune una dintre cele mai mari unitati electrice solare de acoperis din Europa, cu o capacitate de 8.15 MWp (megawatt de varf). Panourile solare din Rüsselsheim aduc o reducere a emisiilor de CO2 de aproximativ 3150 de tone pe an.

Alaturi de fabricile Opel din Kaiserslautern (Germania) si Zaragoza (Spania), uzina din Rüsselsheim este parte a unei retele europene de centrale electrice solare de acoperis, care produce 19.1 milioane de kilowati-ora de electricitate din energie solara in fiecare an. Aceasta productie ar fi suficienta pentru necesarul anual de energie al 5.800 de gospodarii.

Ca parte a initiativei sale, Opel si investitorul Wattner AG din Köln a inclus o linie suplimentara de unitati de alimentare solare de acoperis in Rüsselsheim in reteaua publica. Panoul de pe acoperisul cladirii K40 are o putere de 1,4 MWp.

Alte module solare, cu puteri de 2,2 si 3,1 MWp, au fost deja instalate pe acoperisurile cladirilor M55 si K65. Cu acest nou stadiu de dezvoltare, centralele solare de acoperis din Rüsselsheim au ajuns la capacitatea proiectata in prezent, un total de 8.15 MWp. Statia solara de pe acoperisul cladirii K170, cu 1,45 MWp, este in functiune din 2010.

Panourile solare din Rüsselsheim acopera o suprafata de 225.000 de metri patrati, echivalentul a 32 de terenuri de fotbal. Uzina din Rüsselsheim va genera aproximativ 7,3 milioane de kilowati-ora (kWh) din razele soarelui. Totodata, flota Ampera de la sediul central al productorului auto este alimentata cu energie electrica din surse solare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.