Harghita: Pompierii continua interventiile pentru stingerea incendiilor de padure

0
618
Funinginea are o contribu?ie mult mai mare decât se estima pân? în prezent la înc?lzirea global?
Funinginea are o contribuţie mult mai mare decât se estima până în prezent la încălzirea globală
Harghita: Pompierii continua interventiile pentru stingerea incendiilor de padure
Harghita: Pompierii continua interventiile pentru stingerea incendiilor de padure

Pompierii harghiteni continua interventiile pentru stingerea a trei incendii de padure sau vegetatie uscata care se manifesta in mai multe zone ale judetului.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Harghita, Alina Ciubotariu, pentru a patra zi consecutiv se actioneaza pentru lichidarea unui incendiu care a cuprins o suprafata de 25 de hectare, din care 18 hectare de plantatie de molid de 15 ani, patru hectare de padure din regenerare naturala si trei hectare de vegetatie uscata. In cursul zilei de joi s-au luptat cu flacarile peste 80 de pompieri militari si civili, voluntari sau silvicultori, iar interventia continua si in cursul zilei de vineri.

Un alt incendiu pe care pompierii incearca sa il stinga se manifesta tot in apropierea municipiului Gheorgheni, in zona Rezpatak si a izbucnit in cursul zilei de joi.

Potrivit sursei citate, a fost afectat aproximativ un hectar de vegetatie uscata si padure, la fata locului intervenind pompierii profesionisti din cadrul Detasamentului Gheorgheni.

Al treilea incendiu la care se actioneaza a izbucnit inca de marti in zona Orosbic, din apropierea municipiului Toplita, echipele de pompierii ramanand in supraveghere si pe timpul noptii.

Focul a mistuit, pana acum, o suprafata de circa trei hectare, dintre care 2,5 hectare de vegetatie uscata, cioate, resturi de exploatare forestiera si arboret tanar si circa 0,5 hectare litiera padure masiva de molid.

In cursul zilei de joi s-a mai intervenit pentru stingerea a doua incendii in zonele Prisca, de langa Gheorgheni si Tartod, pe raza comunei Varsag, acestea fiind lichidate pana la lasarea intunericului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.