Activitatea de vanatoare si salmonicultura a Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva, in primele cinci luni ale anului 2011

0
671
Activitatea de vân?toare ?i salmonicultur? a Regiei Na?ionale a P?durilor – Romsilva, în primele cinci luni ale anului 2011
Activitatea de vanatoare si salmonicultura a Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva, in primele cinci luni ale anului 2011

• Activitatea in domeniul cinegetic a fost orientata, in principal, pe linia aplicarii strategiei RNP-ROMSILVA de indeplinire a programelor de gospodarire durabila a fondurilor de vanatoare, de consolidare a echilibrului agro-silvic-cinegetic, de realizare a cotelor de recolta si a programelor de crestere si valorificare a fazanului, iar in domeniul salmonicol , de asigurare a pastravului destinat consumului.
• Pentru a ridica potentialul productiv al fondurilor de vanatoare, Regia Padurilor a luat o serie de masuri privind asigurarea hranei si a conditiilor de adapost ale vanatului, de consevare sau refacere a instalatiilor vanatoresti necesare ocrotirii, ingrijirii, adaparii, observarii, pazei vanatului, dar si activitatii de vanatoare in sine.
• Pentru asigurarea necesarului de hrana al vanatului au fost puse in teren cantitati insemnate de furaje ( 1020 tone fan, 1300 tone porumb, 120 tone cereale diverse, 205 tone plante furajere, 146 tone radacinoase si suculente, 25 tone hrana granulata, 230 tone frunzare, 110 tone fructe si seminte, 185 tone de sare).
• Pe piata interna si externa s-au valorificat o serie de produse vanatoresti -carne de vanat(146 tone), ceea ce a dus la realizarea programului in primele cinci luni ale anului, in proportie de 112%, – vanat viu ( 5935 bucati) respectiv o indeplinire a planului in proportie de 281%.
• Programul sectorului de salmonicultura a fost realizat la nivelul de 121%, valorificandu-se pana la aceasta data 237 tone pastrav de consum.
• In ceea ce priveste paza fondurilor cinegetice si a faunei salbatice de interes cinegetic, s-au intreprins actiuni de prevenire si combatere a braconajului. Astfel, au fost descoperite, de catre personalul silvic impreuna cu organele abilitate ale statului, 12 asemenea cazuri, unele instrumentate deja, sapte procese verbale de infractiune fiind incheiate. Un ultim caz de braconaj este cel descoperit in judetul Gorj, in 11-12 iunie, cand personalul silvic impreuna cu politisti ai IPJ Gorj au surprins pe fondul de vanatoare 10 Sadu( Novaci) un grup de sase persoane de la care s-au confiscat trei arme de vanatoare si o arma militara. Cazul este in cercetarea organelor de specialitate ale IPJ Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.