Activitatea gropii ecologice de gunoi din judetul Giurgiu ar putea incepe in aceasta toamna

Afaceri de viitor: Suedia este nevoita sa importe anual 800.000 de tone de gunoi
Activitatea gropii ecologice de gunoi din judetul Giurgiu ar putea incepe in aceasta toamna
Activitatea gropii ecologice de gunoi din judetul Giurgiu ar putea incepe in aceasta toamna

Presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, Vasile Mustatea, crede ca din aceasta toamna, daca nu vor mai exista alte contestatii, va fi incheiata licitatia privind operatorul gropii de gunoi din judetul Giurgiu, investitie finalizata din anul 2011 si care nu a putut fi pusa in valoare din cauza contestatiilor.

”Din luna noiembrie 2011 suntem intr-un lung sir de contestatii si procese la Curtea de Apel. Operatorii economici care s-au inscris si au depus oferte la licitatia organizata de CJ au atacat deciziile si au contestat procedurile de achizitie publica. Am primit solutionarea contestatiilor de la Curtea de Apel, am finalizat din nou ultima procedura in baza hotararii Curtii de Apel, am facut comunicarile catre cele trei firme participante la licitatie si asteptam termenul legal in care se mai pot face alte contestatii”, a declarat, marti, presedintele CJ Giurgiu, Vasile Mustatea.

El spune ca daca in urmatoarele zile nu se mai inregistreaza nicio alta contestatie se poate incheia contractul cu firma castigatoare si se „trece la treaba”. ”Deocamdata a fost organizata licitatie pentru desemnarea operatorului gropii de gunoi, dupa care trebuie sa facem licitatie pentru colectarea gunoiului”, a completat Vasile Mustatea.

El spune ca judetul este impartit in patru sectoare privind colectarea gunoiului, municipiul Giurgiu fiind unul dintre sectoare. ”Din momentul in care incheiem contractul cu operatorul pentru groapa ecologica de gunoi vom respecta toate termenele necesare si vom organiza in cel mai scurt timp posibil licitatia pentru colectarea gunoiului menajer. Un termen optimist pentru finalizarea acestor proceduri este toamna acestui an”, a incheiat Vasile Mustatea.

In acel moment, toate localitatile din judet care au contracte de colectare a gunoiului cu firme din afara judetului vor inceta, iar gunoiul va fi dus la groapa ecologica din judet. Pana atunci sunt deja unele localitati din judet in care gunoiul nu se mai ridica de aproape un an, iar cetatenii arunca gunoaiele pe unde pot, campurile fiind invadate de gunoaie provenite din gospodarii. Presedintele CJ Giurgiu spune ca va lua legatura cu Garda de Mediu Giurgiu pentru aplicarea masurilor legale care se impun in aceste situatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *