Adapost pentru caini, controversat

Adoptii CainiAprobarea proiectului pentru amenajarea unui adapost pentru cainii fara stapan in Ramnicu Valcea a fost cel mai dezbatut punct in sedinta consiliului local. Desi cainii comunitari reprezinta o problema, alocarea sumei de 500.000 de lei pentru amenajarea spatiului i-a nemultumit pe unii consilieri.
proiect pentru adapost de caini
Consilierii locali s-au intrunit joi in sedinta ordinara. Cel mai dezbatut punct de pe ordinea de zi a fost “Raportul si proiectul de hotarare privind aprobarea studiului de fezabilitate pentru amenajarea adapostului pentru cainii fara stapan”, in cartierul Feteni din Ramnicu Valcea. Unii consilieri au fost nemultumiti ca din bugetul local al primariei se aloca 500.000 de lei pentru un adapost de caini, in loc ca fondurile sa fie folosite in alte domenii.
“Iubesc foarte mult animalele, dar mai mult tin la copii si batrani. Indicat ar fi sa ne ocupam intai de copii si de batrani si pe urma de animale. Dupa ce rezolvam problema caminelor pentru batrani si a gradinitelor sa finantam acest adapost pentru caini. Dam 500.000 de lei pentru un adapost de caini si 20.000 de euro pentru scoala de audit”, a spus Eduard Virlan, consilier local.

Cainii, o problema in Ramnicu Valcea

Primarul Mircia Gutau le-a explicat consilierilor ca in oras cainii reprezinta o problema pentru ca s-au inmultit foarte mult si ataca oamenii. “Nu putem proteja copiii si batranii de caini daca nu facem ceva. De cate ori merg la o emisiune televizata, din zece persoane care suna, sase ridica problema cainilor. Conform legislatiei europene, suntem obligati sa facem acest adapost, cu sali de operatii pentru animale, spatii si frigidere in care sa fie depozitata hrana”, a explicat edilul-sef. Consilierul Gigi Matei a sustinut ca suma de 500.000 de lei raportata la banii alocati de primarie in alte sectoare reprezinta 1%. “Problema cainilor e prioritara si e pentru prima data cand se face ceva in acest domeniu. Pana acum s-au investit bani in pusti si pistoale si nu s-a rezolvat nimic”, a spus consilierul Matei. Primarul a spus ca legea nu mai permite impuscarea cainilor comunitari, motiv pentru care trebuie facut adapostul. “Pe nici un program nu putem accesa fonduri europene pentru a face acest adapost. Si cum nu avem ce face, dam banii din bugetul local”, a spus edilul. In urma discutiilor, proiectul a fost aprobat cu 19 voturi pentru si doua abtineri. In 2008, peste 600 de valceni au ajuns la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean muscati de caini, majoritatea fiind batrani si copii.

Sursa: Gazeta de Sud

Articole similare

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,221FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente