Adapost pentru catelusi in judetul Arges

M-am intrebat mereu urmarind emisiuni despre protectia animalelor sau adaposturi de animale, din SUA si Anglia, nu cand vom ajunge si noi sa fim atat de implicati ca acolo, dar macar cand se va ocupa cineva serios de problema cainilor vagabonzi, macar, fara ca jumatate de populatie sa izbucneasca in ras.

Ca indiferenta fata de aceste creaturi care nu au nicio vina nici ca stau pe strazi, nici ca devin agresive, este rezultatul unei mari lipse de educatiefavorite-puppy-names.jpg deja nu mai are rost sa mentionez, pentru ca presupun ca deja se stie. Dar ideea acestui articol nu este de a arata din nou cu degetul spre societatea romaneasca ce stie numai sa judece fara sa ia actiuni, ci dimpotriva, pentru a aduce un gram de optimism in ce priveste educarea noastra, a tuturor. Curioasa fiind daca in restul tarii exista asociatii care iau in serios aceasta activitate, m-am gandit sa caut aleatoriu si m-am oprit la judetul Arges. Teoretic aici sunt 4 asociatii care apar pe diverse site-uri. Incercand sa aflu cat mai multe detalii despre activitatea lor, numai una dintre acestea a fost dispusa sa colaboreze cu mine si sa imi ofere informatiile de care aveam nevoie.

Asociatia “Ajutati-i pe maidanezi” din Pitesti este una din vestile bune pe care le ofera aceasta tara. Asociatia dispune de un adapost pentru cainii vagabonzi, in momentul de fata detinand in jur de 70 de maidanezi, dintre care 60 sunt pui. Fiind infiintata de o persoana fizica si spatiul fiind limitat, nu permite adapostirea a mai mult de 20-25 caini adulti. In momentul de fata accepta sa primeasca numai pui, insa administratorul acestei asociatii contribuie la educarea persoanelor din zona care detin catei adulti, oferind sterilizarea gratuita a acestora. Partea cea mai buna este ca toti cateii care sunt adapostiti aici sunt vaccinati si sterilizati.

Este adevarat ca pana sa ajungem sa avem si noi conditiile de afara va mai dura foarte mult timp, insa nu pot decat sa ma bucur nespus ca exista si oameni, ca administratorii “Ajutati-i pe maidanezi”, care dedica timp si suflet pentru a usura viata camarazilor nostri preferati.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,163FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente